Pleje af græsplænen

Græs

Når foråret nærmer sig er det vigtigt at græsset får en god opstart for hurtigt at komme til at se pæn ud. Til at starte med er det en god ide af få revet hele haven for blade og andet som har ligget henover vinteren når så græsset er kommet i god vækst anbefaler vi at men for ”luftet” græsplænen og det kan man gøre med en vertiklaskære og gerne en som bruger benzin da den klart er kraftigere ind en el-drevet. Normalt siger man at græsset skal være 3 til 4 cm højt også når man slår sidste gang inden vinteren sætter ind. Solen er rigtig hård med græsset midt på sommeren og der for ser man tit at plænen bliver sevedet helt af men den skal nok komme igen, men et lille tip er når der er optræk til masser af sol over en længere periode så lad græsset blive lidt højere før man slår det, for jo længere græsset er jo mere har det at stå i mod overfor solen med.

Gødning

Alt efter hvor meget man går op i sin græsplæne, er gødning en god ting for at opnå en grøn plæne. Hvis man bruger opsamler på sin maskine skal man gøde 3 til 4 gange i løbet af sommeren første gang i april. Hvis man ikke bruger opsamler på sin græsslåmaskine kan man nøjes med at gøde 1-2 gange i løbet af sæsonen, da det afklippede græs giver næring til plænen.

Det altid bedst at gøde når vejrudsigten lover regn da riskoen for at man sveder plænen af, såfemt det ikke bliver opløst hurtigt af regnen, er en mulighed.

Ukrudtsbekæmpelse.

Hvis man ønsker at ens græsplæne skal være fri for ukrudt kræver det man sprøjter 3- 4 gange om året. Når man skal gøre dette anbefalder vi at man først sprøjter 3 til 4 dage efter at man har slået græsset og igen efter sprøjtning, venter 2-3 dage før man atter slår sit græs. På denne måde får man den bedste udnyttelses af sit sprøjtemiddel.

Vanding

Ønsker man at vande i tørke tider så sørg for at købe en god spreder, og vand max 10 til 15 min på hvert sted.

Kanter

Ønsker man flotte kanter kan man bruge en kantskære til at rette dem til med. Har man bede og måske har lagt flis i, sker det tit at flisen ryger ud i plænen og ikke ser særligt kønt ud. Vil man undgå dette findes der mange forskeliige muligheder for at dette.